Translate

sâmbătă, 15 mai 2010

Semneaza petitia: "Indemnizatia pentru cresterea copilului sa ramana 85% din salariu"

Nu e drept ceea ce se intampla cu indemnizatia. Pentru ce am cotizat la stat atatia ani,atat eu si sotul meu . Copii au dreptul la o viata decenta si un trai sanatos. Lipsa banilor nu aduce decat la foamete. Domnilor parlamentari , Domnule Presendinte aveti idee cat costa lunar laptele, pampersi si celelalte lucruri de care au nevoie copii nostri?
De ce nu taiati din cheluielile pe care le dati pe deplasari in strainatate , intretinerea parlamentului? De ce cheltuiti bani nostri pe telefoane, laptopuri si masini scumpe? De ce nu scadeti salarile dvs enorme si sa traiti ca noi cu cate sute de lei , care nu se ajung nici pentru platile facturilor , nu mai vorbesc de mancare si intretinerea copiilor. RUSINE SA VA FIE, ATI ADUS TARA ASTA INTR-O STARE DE SARACIE , FOAMETE SI BOALA!!!

Mamici , tatici , bunici etc semnati petita, poate reusim sa facem ceva.
Semneaza aici petitia: "Indemnizatia pentru cresterea copilului sa ramana 85% din salariu"

"Pentru ca singur nu esti mai bun ca noi toti impreuna " am sa mai dau copy paste la unele mesaje pe care le-am gasit pe site :

IULIANA RUSU, Bucuresti :
daca tot mai avem mame eroine...ca nimeni nu mai face 3-4 copii...si natalitatea este pe duca...si imbatranirea populatiei este accentuata se ajungem inapoi la adam si eva...macar platiti si sustineti cand saraca femeie nste un copil care a vrea sa traiasca in tara asta de hoti si imbuibati...
au ajuns femeile sa e fie frica sa nasca ca isi pierd locl de munca....RUSINE!!!...japonezii nu stiu ce masuri sa ai ia sa incurajeze natalitatea si voi faceti exact invers...RUSINE!!!
macar mentineti nivelul...dca tot nu sunteti instare sa sustineti bunul simt...

ARDELEAN NICOLETA , Brasov :
Sa le fie rusine! Chiar si cu 85% din venit sunt zile cand ma gandesc ce ii dau copilului de mancare...sunt atatea cheltuieli, mamele care primesc acesti bani nu merg cu ei la Spa sau in concedii. In conditiile astea n-o sa-mi mai pot plati rata la casa si intretinerea, o sa ajungem multi pe strazi. Trebuie sa ne opunem, sa iesim si noi cu copiii in strada, nu mai putem permite sa taraie cu noi pe jos...si nu mai suport sa aud textul "nu si-au facut calcule inainte sa faca copiii, n-au stiut cat costa pampersii, le-am pus noi sa-i faca?".

IRINA , Bucuresti :
este dreptul mamelor care au muncit pentru banii astia si si-au platit darile la stat sa beneficieze si ele de o bine meritata indemnizatie de 85%. sa micsoreze perioada de la doi ani la un an si sa intareasca legea prin care nu le poate fi luat postul cand se intorc, respectiv sa fie obligat angajatorul sa le tina un an pe vechiul salariu si pozitie, nu ca acum doar 6 luni pe ceva echivalent. daca statul nu are bani sa oblige si sa ajute privatul sa faca loc pentru mame. eventual le ofera alocatia pt copil de 200 de ron pentru inca un an.

POPESCU RADU , Bucuresti :
Se umbla in mod total eronat la reducerea micilor venituri in loc sa se taie puternic in banii multi pe care ii iau unii in mod incorect si ilegal. Rusine!

MARINESCU BOGDAN DRAGOS, Bucuresti :
Asta este GENOCID.

ABRAHAM ADRIANA, Bucuresti :
Sunt o viitoare mamica si nu consider ca este normal ca sa se revina la o indemnizatie fixa, atata timp cat nu contribum in mod egal la bugetul de stat sau sa se reduca procentul!

CIOBOTARU IULIANA ,Alexandria:
Am cotizat de 15 ani la stat cu bani grei, luna de luna iar cand am nascut am platit totul in maternitate: calmante, operatia de cezariana, medicul ginecolog si pediatru, asistente, antibioticele, vaccinul pentru copil, pana si patul pe care am stat - la spitalul judetean Alexandria. Unde sunt banii mei cotizati de ani si ani? In sanatate nu, pentru cresterea copilului nu, la pensie nu cred voi mai ajunge in ritmul asta. Tot noi care ii tinem in spate pe acesti parlamentari, senatori si ministri sa suferim de foame? Cu ce imi voi plati cheltuielile de intretinere, ratele la casa si mancarea copiilor, ca de a nostra nu mai poate fi vorba? Ganditi-va ca suntem oameni si avem nevoi, nu ne puteti eutanasia ca pe niste bieti caini, asa cum ati mai facut-o - domnule Presedinte!

ANCA TOPOLOIU, Bucuresti :
lasati copiii sa se nasca si sa creasca sanatos

CRISTINA POPESCU,Galati:
Sunt alte surse de unde guvernul ar putea sa reduca, nu de la copii!
Sunt niste nenorociti vor fi blestematii de o tara intreaga!

TRANDAFIR CRISTIAN,Bucuresti :
Nu vreau ca Romania sa se transforme intr-o tara in care un copil este un lux. Vreau ca si oamenii cu cariera sa fie stimulati sa aibe copii.

RAMONA CIRSTEA, Timisoara:
Cum va permiteti dragii nostrii guvernanti sa scadeti indemnizatiia de crestere copil dupa cate zeci de milioane cotizez in fiecare luna la sanatate, pensii, etc? Ce se intampla cu banii aia? unde se duc? eventual pe concediile medicale ale unor indivizi care stau cu lunile in medical ca sa ia niste bani.
cum va permiteti sa va cumparati zeci de masini, telefoane, etc , tone si tone de rechizite (sigur rechizite ati luat, dar deh..pe factura poa sa scrie orice...nu e musai sa fie si adevarat) si apoi sa ziceti ca nu aveti bani.....si sa veniti sa luati tot de la aia mai amarati.....Rusine.....nu sunteti in state de nimic, in afara de a fura tara asta....faceti schimb pentru 2-3 luni cu 10 oameni capabili si sa vedeti cum tara iese din gaura in care ati bagat-o. nu e nevoie sa staii 1000 de capete "luminate " acolo....

MURESEAN NATALIA, Cluj:
Pentru aia mi-am platit eu cotizatiile la stat atitia ani, ca sa am aceea indemnizatie cu persoane care au avut salariul minim pe economie? Rusine! Taie de la copii, pensionari si somei. Nu imi aduc aminte sa fi auzit de scaderea salariilor la parlamentari sau in administratia publica.

LACRAMIOARA,Brasov:
nu mai stiu ce sa comentez , am ramas fara cuvinta , ar trebui sa taie din banii alocati pentru lucrarile publice dar de ce sa nu se mai imbogateasca unii pe spatele prostilor.
Pustai Elena Camelia,Brasov:
Sper ca toate mamicile, cu mine in frunte, sa iasa in strada!

CERIU CRISTIANA:
Nu este corect nimic din ce vor donii de la conduere sa faca! Se tot intreaba de ce nu mai fac tinerii din ziua de azi copii, din acesta cauza! Nu poti sa faci un copil si sa il cresi cu 600lei! Imposibil! Dar mai ai si facturi de platit, intretinere, rate,,, si tot asa! Ei in loc sa ajute tinerii, sa le dea posibilitatea de a-si cumpara o casa, in rate dar sa poti plati, sa iti ofere un loc de munca stabil....; ei nu stiu cum sa ia cat mai mult!
Imi pare tare rau de viata pe care o avem deoarece niste "conducatori ai tarii" isi bate joc!

CIACA NICOLETA , Brasov :
Este inadmisibil sa sufere copiii nostrii de pe urma incompetentei celor care ne conduc tara si ne afunda din ce in ce mai mult in mizerie ... noi suferim iar ei stau si se bucura de suferinta noastra ....

BRATU FELICIA,Bucuresti:
niste nesimtiti!
salariile lor si pensiile lor dc nu intra sub incidenta acestor legi?pentru ei se gasesc solutii si fonduri?

TUSLUC FELICIA,Bucuresti
Il rog pe "domnul" Presedinte sa reflecteze un pic la ce doreste sa ajunga tara aceasta din punct de vedere demografic peste 10-15 ani. Il mai rog de asemenea sa o puna pe fiica sa Elena, sau pe cealalata , sa creasca un copil cu o suma afixa impusa de stat eventual 600 lei!!
De asemenea, il mai rog sa si defineasca f bine notiunea de " asistat" si sa nu confunde un contribuabil, platitor de taxe si impozite la greu,cu persoanele care nu au adus venituri la buget. Indemnizatia de crestere copil este un drept universal rezultat in urma contributiei la sistemul de asisgurari sociale,. nu o masura de asistenta sociala, necesara persoanelor vulnerabile.
Sau poate ca doriti , d-le Basescu sa ne transformam cu totii in asistati social. E sub demnitatea noastra, celor ce am muncit si contribuit la sistemul de asigurari de sanatate ani de zile. Nu puteti sa afirmati ca nu ne asumam raspunderea cresterii unui copil, pentru ca dorim sa -l crestem frumos, din cotizatiile noastre de-a lungul timpului, nu din mila statului, asa cum ati insinuat la intalnirea cu parlamentarii de la putere in data de 10.04.2010.
Va scrie o viitoare mamica, ce umeaza sa nasca peste 2 zile.

Nicoleta,Constanta:
Dupa ce am cotizat atatia ani la stat, acum suntem obligati sa ne crestem copiii cu 600 ron sau sa ne intoarcem la munca si sa ne creasca bunicii copiii.. e inadmisibil.. sa scada din burtile lor grase nu din hrana copiilor..
Pescaru Mirela, Satu Mare:
Rusine sa le fie ca habar n-au sa gestioneze banii. Acuma vor sa ne infometeze si copiii? Si sa fim mandrii ca suntem romani, nu? Se mai mira cineva ca tinerii pleaca din tara asta de toata jena?

NEAGU ROXANA,Bucuresti:
SUNT NEAGU ROXANA DIN BUCURESTI, PROASPATA MAMICA DE 2 LUNI, AM PLATIT IMPOZITUL SI CONTRIBUTII LA STAT LA 2 FIRME, CUM E POSIBIL SA NE LUATI BANII CE NI SE CUVIN, CUM CREDETI CA PUTEM SUPRAVIETUI CU 6 MIL 2 INSI, CAND TOATE LUCRURILE PT BEBE SUNT MAI SCUMPE CA PT ADULTI

Andrada Alexandru,Brasov
Am ajuns de rasul lumii !!! In loc sa incurajaze cuplurile tinere pentru cresterea natalitatii, statul considera ca este mai bine sa-si bata joc de viitoarele mamici. Nu este suficient faptul ca noi, tinerii, nu suntem sprijiniti, in mod clar, de statul roman, si preferam sa plecam in strainatate pentru a ne asigura un trai decent si pentru a ne cladi o CASA... Suntem condusi de niste oameni insensibili, fara a avea habar ce inseamna ca tanar sa-ti cladesti o familie in ziua de astazi si mai mult deatat nu au nici macar un pic de respect fata de NOI - oamenii de rand. Sa le fie rusine !!! Ar trebui sa traiasca EI cu salariile mizere pe care '' ni le ofera''. Apoi sa vedem daca mai sunt in stare sa creasca si un copil !!! Ne trateaza pe toti cu ''DOSUL''- ca sa nu ma exprim altfel... Si nu mi se pare corect ca o viitoare mamica, ce are un salariu mai mare,sa primeasca o indemnizatie egala cu o alta viitoare mamica ce a muncit pentru un salariu mai mic !!!

Bichir Raluca.Bucuresti
Este strigator la cer !!!!! nu le mai ajunge ! sa ne ia hrana de la gura copiilor nostrii ? s-a ajuns prea departe.
Ar trebui sa iesim in strada cu tot cu copii.Sa-l intampinam pe ''mai marele conducator''!!!!!
pentru acesti bani(85% din salariu) am muncit, am contribuit platind taxe si impozite. Este dreptul copiilor nostrii. Am 37 de ani si un copil de 8 luni.Am asteptat pana la aceasta varsta sa am un copil sperand la conditii de trai decente pentru copiii mei..... Chiar nimeni nu-l poate opri pe dictatorul asta?
revenim la anii ' gloriosi ' din timpul lui Ceausescu?

Ana Maria Toma ,Bucuresti
Am luat decizia de a face un copil bazandu-ma pe cei 85%, dupa aceste calcule aveam scutece pt copil dle presedinte !!!!!!!

Mihaela Tomas Bucuresti
E foarte trist ce se intampla zilele astea, eu sunt mamica unui baietel si sunt insarcinata. La primul copil a trebuit sa ma intorc la serviciu dupa doar 3 luni pentru ca nu imi permit sa achit ratele si intretinerea din 600 RON si salariul sotului, acum speram la o situatie mai buna dar din pacate vestile sunt proaste, sper insa ca nu se va da inapoi de la aceasta lege care oricum a fost obtinuta cu foarte mari greutati si prima data.

Raluca Ghinea Bucuresti
Este inadmisibila declaratia presedintelui Basescu si masura pe care doreste s-o impuna. Indemnizatia pentru cresterea copilului nu este o pomana data de stat, nu este un ajutor social, avand in vedere ca am contribuit ani la rand la asigurari sociale, taxe si impozite. Este dreptul care ni se cuvine ca mamici sa ne putem creste copiii, nu sa fim fortate sa ne intoarcem la munca dupa concediul post natal. Mai bine s-ar reduce toate cheltuielile realizate prin achizitiile nesimtite care se fac de companiile de stat si de autoritatile locale, unde se cheltuie sume colosale pentru niste maruntisuri, acestea fiind cumparate cu preturi umflate cu pompa.


Gasiti mai multe pe site-ul cu petitii !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu